Österreich-Rundfahrt

Broertje van Nairo Quintana is primus in Oostenrijk

Dayer Quintana heeft de derde etappe in de Ronde van Oostenrijk gewonnen. De 21-jarige Colombiaan, het broertje van Giro-winnaar Nairo Quintana, rondde een vlucht succesvol af en boekte zo zijn eerste profzege. De Brit Kennaugh blijft leider.

De renners kregen vandaag een etappe van 206 kilometer voorgeschoteld met aankomst op de Kitzbühler Horn. Een groep van tien renners trok ten aanval, onder wie Francis De Greef en Dayer Quintana.

Op de slotklim nam Quintana (Movistar) afscheid van zijn vluchtgezellen. Hij reed in helse weersomstandigheden naar de eerste zege uit zijn profcarrière.

De remonte van de klassementsrenners kwam te laat. Damiano Caruso kon als enige leider Peter Kennaugh volgen en finishte uiteindelijk als tweede. Kennaugh was derde en blijft leider.