Tour de France

Le Tour: Kittel duldt geen tegenstand in sprintduel

Marcel Kittel heeft zijn tweede etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Duitse spurtbom van Giant-Shimano pakte uit met een meesterlijke sprint en verwees Sagen en Renshaw naar de dichtste ereplaatsen. De gele trui van Vincenzo Nibali kwam niet in gevaar.

De laatste rit op Britse wegen kende met Cambridge en Londen  twee ronkende namen als begin- en eindpunt. Het koersverloop was helaas heel wat minder ronkend.

De eerste aanval was meteen de goeie: de Tsjech Jan Barta en de Fransman Jean-Marc Bideau begonnen aan een lange, maar ook heilloze onderneming.

De alweer oneindige rijen fans werden niet verwend, maar trokken zich daar niets van aan. Met hun fototoestel of smartphone probeerden ze de Tour-acteurs vast te leggen op beeld.

Er viel niets te beleven, op twee ongevaarlijke tuimelperte van Jan Bakelants na. In Londen werden de renners verwelkomd met een plensbui, wat tot nervositeit leidde in het peloton. Andy Schleck was één van de slachtoffers, maar heroverde op tijd zijn plek in het peloton.

Voorin liet Barta de moegestreden Bideau nog achter, maar ook zijn lot was geen lang leven beschoren. Op iets meer dan vijf kilometer van de finish trok de sprintmachine zich op gang.

Een valpartij in de buik van het peloton verstoorde de sprintvoorbereiding, maar de grote kanonnen kwamen er ongeschonden door. Omega Pharma-Quick.Step trok de kaart van Mark Renshaw en ook Peter Sagan deed een gooi naar ritwinst.

Maar het was Marcel Kittel die zijn duivels het krachtigst ontbond en als een kanonskogel naar zijn tweede ritzege in deze Tour schoot.

Sagan en Renshaw moesten zich tevreden stellen met de dichtste ereplaatsen. Vincenzo Nibali vertrekt ook morgen met de gele trui om de schouders.


Misschien ook interessant: