Le Tour: Michael Matthews onzeker voor de Tour

Na een val op training is Michael Matthews (Orica-GreenEdge) onzeker voor de Tour. Hij heeft last van zijn knie en kreeg zes hechtingen in zijn linkerhand. De 23-jarige Australiër zou een van de speerpunten moeten worden voor de Australische formatie.

Bryan Nygaard, de communicatiedirecteur bij Orica-GreenEdge, tweette onderstaande foto van Matthews. Daarop is duidelijk te zien dat de linkerarm, -hand, -been en -schouder goed ingetapet zijn, net als zijn rechterhand.

"Michael heeft zich bezeerd. Het is natuurlijk niet ideaal om zo aan je eerste Ronde van Frankrijk te beginnen", verklaart sportdirecteur Matt White.

"Hij krijgt tot vrijdag om te bewijzen dat hij fit is, dan maken we een keuze over zijn deelname. Hij zal donderdag zijn spieren losmaken op de hometrainer. Vrijdag gaat hij opnieuw de weg op en dan zien we wel hoe hij het doet op de fiets. Voorlopig rijdt hij dus nog de Tour."

Mocht Matthews niet tijdig klaar raken, dan neemt de Canadees Christian Meier zijn plaats in de Tour-selectie in. "Meier is een volledig ander type renner dan Matthews. Michael is een winnaar. Het zou dan ook een groot verlies zijn als hij niet zou kunnen starten, want hij heeft enkele etappes aangekruist."

In de Giro deed Matthews het voortreffelijk. Hij droeg zes dagen de roze trui (foto) en won er ook een etappe. Na een valpartij verscheen hij niet meer aan de start van de elfde etappe.


Misschien ook interessant:

Reactions/comment:26


lancethegreat4

Published by: lancethegreat4 at 2014-07-04 12:53:20Hoe zit het nu? Start hij of start hij niet? Ik zag in hem een van de belangrijkste tegenstrevers voor Sagan, wat groen betreft.

Reply