Paris - Roubaix

Pijnstillers maar geen doping in mysterieus Roubaix-flesje

Na Parijs-Roubaix was heel wat te doen om een gevonden flesje met een wit poeder erin. De UCI heeft de analyse nu klaar. Een dopinglaboratorium vond onder andere cafeïne en ibruprofen in het poeder, maar geen verboden middelen.

Een toeschouwer bij Parijs-Roubaix had na een valpartij een flesje met wit poeder uit het truitje van een renner zien glippen. Hij bond de kat de bel aan en de UCI liet het flesje onderzoeken. Het mysterie werd nog groter omdat er "Test Product" op te lezen was.

De UCI heeft nu de analyse van de ampule ontvangen van het Zwitserse dopinglaboratorium. "Het was mogelijk om de aanwezigheid van ibuprofen, cafeïne, theofylline en kinine aan te tonen", klinkt het.

Ibuprofen is een pijnstiller. Cafeïne en theofylline zijn aan elkaar gerelateerde oppeppende middelen en het bittere kinine kan ook pijnstillend werken.

"Geen enkele van deze producten staat op de WADA-lijst met verboden middelen. Er werd dus geen doping gevonden in het witte poeder", klinkt het.

In het voorjaar werden heel wat valpartijen aan de sterke pijnstiller Tramadol toegeschreven, die de luciditeit en concentratie aantast. Ibuprofen is alvast minder sterk dan wat in Tramadol zit.


Misschien ook interessant: