National Championship, Road, Elite, Belgium

'Debusschere niet bombarderen tot nieuwe Greipel'

Bij Lotto-Belisol kleurt de hemel weer helemaal roze. De Belgische formatie incasseerde enkele mokerslagen in het voorjaar en dus is de onverwachte Belgische titel voor Jens Debusschere een stevige opsteker.

Voor Lotto-Belisol werd het een (kassei)voorjaar om snel te vergeten. De Belgische WorldTour-ploeg kon nadien wel rekenen op enkele flitsen van Jelle Vanendert (2e in de Gold Race), Tim Wellens (2 keer 2e in de Giro) en Jurgen Van den Broeck (3e in de Dauphiné), maar de echte kers op de taart ontbrak.

Daar zorgde Jens Debusschere voor met zijn Belgische driekleur. Ploegmanager Marc Sergeant was uiteraard in de wolken. "Na Luik-Bastenaken-Luik en een klassiek voorjaar vol pech heb ik er even de stekker uitgetrokken en enkele koersen geschrapt", zegt hij in Gazet van Antwerpen.

"De ploeg had nood aan een adempauze, ook Jens (Debusschere, red.). Als je ziet met wat voor een machtige sprint hij heeft uitgepakt, was dat de juiste keuze."

Lotto-Belisol had voortdurend controle over de wedstrijd, met vier pionnen in de ontsnapping van negen renners. "Bij de ploegbespreking hadden we gevraagd om attent en aanvallend te koersen. Met heel wat snelle mannen in de ploeg wisten we dat we een kans zouden maken als we offensief zouden rijden."

"We zaten met vier voorin en in het peloton konden Debusschere en Roelandts zich sparen. Dat was ideaal. Eigenlijk liep de wedstrijd volgens het droomscenario, al had ik het persoonlijk niet zo spannend getekend", klinkt het bij Sergeant.

De sprintzege van Jens Debusschere was best indrukwekkend. Heeft België er eindelijk nog eens een topsprinter bij? "Ik wist dat hij in vorm was, maar we moeten hem nu niet bombarderen tot de nieuwe André Greipel", zegt Sergeant. "Hij is nog maar 24. Maar misschien kan hij op termijn wel de Belgische sprintersleegte opvullen."


Misschien ook interessant: