Nationale kampioenen

Prijs voor Tinkoff-Saxo in Denemarken

De 22-jarige Deen Michael Valgren heeft het Deense kampioenschap winnend afgesloten. In Faaborg haalde hij het voor de onbekende neoprof Michael Carbel Svendgaard. Uittredend kampioen Michael Morkov werd derde. Opvallend: de drie podiumplaatsen werden bezet door Michaels.

Elmiger in Zwitserland

Martin Elmiger van IAM Cycling toont dat ook hij klaar is voor de start van de Tour. In Roggliswil klopte hij Michael Albasini (Orica-GreenEdge) en Steve Morabito (Team BMC) na een prangende sprint. Het is voor Elmiger de vierde keer dat hij met het Zwitserse kruis op de borst mag rijden.

Démare voor Bouhanni in Frankrijk

Arnaud Démare heeft zijn Tour-vorm kracht bij gezet. Hij haalde het in de sprint voor zijn ploegmaat en concurrent Nacer Bouhanni. Door deze overwinning blijft de Franse nationale driekleur voor het derde jaar op een rij in de ploeg van FDJ. Kévin Réza van Team Europcar vervolledigde het podium in Futuroscope.

Wie anders dan Peter Sagan in Slovakije?

Peter Sagan (Cannondale) is opnieuw Slovaaks kampioen geworden. Voor het vierde jaar op een rij mag hij de nationale driekleur aantrekken. Peter Velits (Team BMC) en de onbekende Martin Mahdar stonden naast de tweevoudige groen trui uit de Tour de France op het podium.

Dubbelslag voor OP-QS in Tsjechië

Zdenek Stybar heeft de Tsjechische titel veroverd. Hij had aan de streep in Slavkov u Brna bijna een minuut voorsprong op zijn ploegmaat bij Omega Pharma-Quick Step Petr Vakoc. Uittredend kampioen Jan Barta (Team Netapp-Endura) vervolledigde het podium. Het is de eerste Tsjechische titel voor Stybar, die wel al nationaal en wereldkampioen werd in het veldrijden.

Zoidl volgt zichzelf op in Oostenrijk

In Oostenrijk heeft Riccardo Zoidl de nationale driekleur gepakt. De 26-jarige Trek-renner kwam solo over de streep in Igls. Hij had 33 seconden voorsprong op Gregor Mühlberger en meer dan een minuut op de ervaren Sky-man Bernhard Eisel. Hij volgt zichzelf op.

Malori pakt tijdritwinst in Italië

Voor het Spaanse Movistar zijn het succesvolle dagen. Nadat ze eerder al de dubbel gepakt hadden in Spanje scoorden ze vandaag ook in Italië. Andrea Malori behaalde er de tijdrittitel voor Dario Cataldo (Team Sky) en Alan Marangoni (Cannondale). In Italië werd het nationale kampioenschap op de weg gisteren al verreden. Astana-kopman Vincenzo Nibali haalde het in een sprint met tweeën.

Alexander Porsev in Rusland

In Rusland heeft Katjoesja-renner Alexander Porsev het laken naar zich toe getrokken. Hij haalde het in Tula voor zijn ploegmaat Vladimir Gusev en Arthur Ershov van RusVelo.

Movistar bouwt feestje in Ponferrada

In Spanje heeft Jon Izagirre zich tot kampioen gekroond. Hij bolde samen met zijn Movistar-ploegmaat Alejandro Valverde over de streep. De twee droegen hun triomftocht op aan Rufino Murgia, een bekende Spaanse mechancien die vorig jaar verongelukte. Het Spaans kampioenschap vond trouwens plaats in Ponferrada, waar later dit jaar ook het WK wordt gereden.

Greipel triomfeert in Duitsland

André Greipel mag nog een jaartje in de trui van Duits kampioen rondfietsen. De spurtbom van Lotto-Belisol was in Baunatal/Edermünde de sterkste in de sprint van het peloton, voor John Degenkolb en Phil Bauhaus. Marcel Kittel moest 12 kilometer voor de finish opgeven met spierproblemen.


Misschien ook interessant: