National Championship, Road, Elite, Belgium (F)

D'hoore verovert Belgische titel bij de vrouwen

olien D'hoore (Lotto-Belisol Ladies Team) heeft zich in Wielsbeke tot Belgisch kampioene gekroond bij de vrouwen. Lotte Kopecky en Sofie De Vuyst strandden de dichtste ereplaatsen.

Door een tempoversnelling van Lotto-Belisol brak het peloton halverwege de wedstrijd in verschillende stukken. 22 km voor het einde trokken D'hoore, Kopecky, De Vuyst en De Vocht ten aanval.

Tweevoudig Belgisch kampioene Liesbeth De Vocht werkte zich uit de naad voor D'hoore, die het ploegenspel in de sprint mooi afrondde. Kopecky en De Vuyst mochten haar vergezellen op het podium. De Vocht werd vierde.

Voor de 24-jarige D'hoore is het haar tweede nationale titel. In 2012 schoot ze al eens de hoofdvogel af in Geel.

De Belgische titel toverde een glimlach op het gezicht van Jolien D'hoore. "Ik ben uiteraard heel tevreden dat ik me voor de tweede keer tot Belgisch kampioene gekroond heb", zegt D'hoore.

"Het ideale scenario vooraf was dat er een voorop zou rijden, met daarbij mijn ploegmate Liesbeth De Vocht. En zo draaide het ook effectief uit. Ik wist dat het goed zou aflopen."

"Ik heb hier echt wel hard voor gewerkt. De voorbije weken trainde ik op mijn sprint en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik ben zeer gelukkig en trots dat ik vrijdag in de Giro mag starten met deze driekleur."


Misschien ook interessant: