Halle - Ingooigem

Démare is Belgen te snel af in Halle-Ingooigem

De Fransman Arnaud Démare (FDJ) heeft de generale repetitie voor het BK op zijn naam geschreven. In een sprint was hij sneller dan Kris Boeckmans en Michael Van Staeyen.

Halle-Ingooigem is traditioneel de laatste kans om de benen te testen voor het BK. Van de Belgen waren Tom Boonen en Philippe Gilbert de grootste afwezigen.

Dries Devenyns tekende wel present en trok na 13 km op pad met Jonathan Dufrasne, Tom Devriendt, Sam Lennertz (allen Belgen) en de Italiaan Nicola Testi.

De vijf avonturiers vormden een geoliede machine, maar FDJ - het team van sprintkanon Arnaud Démare - hield Devenyns en zijn vluchtgezellen binnen schot.

Een tegenaanval van Van Avermaet, Serry en Lampaert werd snel weer onschadelijk gemaakt. Voorin probeerde Devenyns het solo op 23 km van de finish.

Maar het was vechten tegen de bierkaai voor de Giant-Belg, die een groepssprint niet kon ontlopen. Daarin etaleerde Arnaud Démare zijn Tour-vorm. Kris Boeckmans strandde op de dichtste ereplaats.

In de eerste wedstrijdhelft smakte Klaas Lodewyck tegen het asfalt. Een vluchtheuvel was de boosdoener. Er wordt gevreesd voor een gebroken voorarm bij de BMC-renner.


Misschien ook interessant: