Giro d'Italia

Il Giro: 'Dacht dat ik kans maakte op ritwinst'

Voor de tweede dag op rij trok Thomas De Gendt naar het aanvalsfront in de Ronde van Italië. Gisteren strandde de missie op een vierde plaats, vandaag moest De Gendt tevreden zijn met een zesde plek. "Ik ben blij met dat resultaat", reageert de OP-QS-renner.

Thomas De Gendt lijkt in de derde week van de Giro weer boven water te komen. Voor de tweede dag op rij vertegenwoordigde hij de kleuren van Omega Pharma-Quick Step in de spits van de koers.

"Ik ging eigenlijk in de aanval om op de slotklim Rigoberto Uran (de kopman van OP-QS, red.) te helpen", legt De Gendt zijn aanvalspoging uit. "Toen we plots een voorsprong van zeven minuten hadden, gaf de ploegleiding me de toestemming om mijn eigen kans te gaan."

Net voor de slotklim probeerde De Gendt een solo op poten te zetten. "De beklimming was niet zo steil. Ik dacht dat ik een goeie kans maakte op winst of op een plaats op het podium. Toen ik aan de voet een bonus van 20 seconden had verzameld, had ik er goeie hoop in."

Maar De Gendt kraakte en werd voorbijgesneld door onder meer ritwinnaar Arredondo. Hij eindigde uiteindelijk zesde. "En met die plaats ben ik toch tevreden", zegt De Gendt.


Vrijdag staat de klimtijdrit naar Cima Grappa op het menu. In de vorige tijdrit, weliswaar zonder echte col, klokte De Gendt de achtste tijd. Wat verwacht hij van de nieuwe chronoproef?

"Ik heb nog geen idee hoe het zal verlopen. Ik moet de verkenning nog doen en zal dan zien hoe steil de klim is. Als dat meevalt en als ik me goed voel, ga ik mijn best doen om een goeie tijdrit af te haspelen."


Misschien ook interessant: