Giro d'Italia

Il Gro: OPQS-Belgen gehavend, sleutelbeenbreuk Durbridge

Pieter Serry en Julien Vermote hebben zwaar in de klappen gedeeld in de elfde Giro-rit, al denken ze wel te kunnen voortrijden. Luke Durbridge is er erger aan toe. Hij brak zijn sleutelbeen. Ook Fabian Wegmann gaf op. Hij liep een scheur op in zijn hamstrings.

De renners vielen alweer bij de vleet in de elfde rit van de Giro. Met Julien Vermote en Pieter Serry waren er ook twee Belgen bij de slachtoffers. "Ik kon in de afdaling een renner voor mij niet meer ontwijken", zegt Vermote, die genaaid werd aan zijn scheenbeen en tal van schaafwonden heeft.

"We zullen morgen zien hoe ik mij voel. Hopelijk heb ik een goeie nachtrust. Normaal gezien zal ik wel kunnen starten in de tijdrit."

"Ik ben al blij dat er niets gebroken is", zegt Serry. "Ik zie het wel zitten voor morgen, al zal het wel pijn doen. Vooral mijn nek voelt stijf aan."

Voor Luke Durbridge is het verdict nog harder. De Australiër van Orica viel zwaar in de kant van de weg en brak zijn sleutelbeen. Zo lijkt het geluk van Orica, dat al drie ritten won en ettelijke dagen het roze in het team had, helemaal op. Vier renners van de ploeg gaven al op.

Ook Fabian Wegmann mogen jullie schrappen van jullie startlijst. De Duitser van Garmin heeft een scheur in de pees van zijn linkerdijbeen. Chris Anker Sørensen (Tinkoff) reed de etappe uit met een hersenschudding en blessures aan zijn pols en knie.


Misschien ook interessant: