Giro d'Italia

Il Giro: Bouhanni sprint naar nieuwe ritzege

De Franse sprinter Nacer Bouhanni (FdJ) heeft de zevende etappe gewonnen. Hij dook uit een klein gat, klopte de Italiaan Nizzolo en is de nieuwe leider in het puntenklassement. Michael Matthews, die ook voor de dagzege sprintte, behoudt het roze.

Het was wonden likken in het Giro-peloton na het slagveld van Montecassino gisteren. Vijf soldaten trokken al vroeg op oorlogspad: Anacona (Lampre), Chalapud (Colombia), Thurau (Europcar), Boem (Lampre) en Haas (Garmin).

Door een "dolce far niente" in het peloton sprokkelden de koplopers snel negen minuten. De jacht kwam maar traag op gang en twaalf kilometer voor het einde stond het peloton nog een anderhalve minuut in het krijt.

FDJ en Cannondale bundelden de krachten en grepen de vijf dapperen in de slotfase bij het nekvel. Het was Giant dat uiteindelijk als eerste zijn trein op de rails kreeg in de finale kilometers.

Mezgec zat in een zetel achter de rug van onze landgenoot De Backer, maar kwam iets te vroeg met zijn neus in de wind. De Sloveen werd nog overrompeld door Nizzolo en Bouhanni, die naar de zege raasde.

Na zijn triomf in de vierde rit brengt Bouhanni zijn teller in de Giro dus op twee. Michael Matthews, die vierde eindigde, ziet de Giro ook na de zevende etappe door een roze bril.


Misschien ook interessant:

Reactions/comment:9591


Bahnsprinter

Published by: Bahnsprinter at 2014-05-16 17:45:04Tolle Foto !

Reply