Il Giro: 'Heb vertrouwen ondanks druk"'

Marcel Kittel (Giant-Shimano) wordt in de Ronde van Italië de te kloppen man in elke sprintersetappe. De Duitser, die voor het eerst aan de start staat van de Giro, beseft dat "de verwachtingen hoog zijn".

Marcel Kittel won vorig jaar 4 Tour-ritten en triomfeerde ook dit jaar al 4 keer in een massasprint. "Met mijn zege in de Scheldeprijs sloot ik het eerste luik van mijn seizoen prima af. Ik heb er vertrouwen in dat ik in deze Giro ook mooie dingen zal kunnen laten zien", zegt Kittel.

"De druk is er, maar je kiest er zelf voor hoe groot je die maakt. We zullen met de ploeg de sprinten zoals anders voorbereiden en dan zien we wel. Soms lukt het en soms niet."

Kittel heeft dus al 4 Tour-ritten en 1 Vuelta-etappe op zijn palmares. "Met een Giro-ritzege maak ik die cirkel rond. Dat is heel belangrijk voor mij."

"Ik verwacht vooral veel van de eerste vlakke ritten. Wie mijn concurrenten zijn? Ik denk vooral aan Elia Viviani, die deed het toch uitstekend in de sprinten in de Ronde van Turkije", vertelt Kittel. Viviani klopte in twee Turkse massasprints Mark Cavendish.

Kittel combineert dit jaar Giro en Tour. Terwijl onder anderen Cavendish en Greipel dit jaar alles op de Tour zetten. "Ik besprak mijn programma met m'n team en we zagen heel wat sprinterskansen in de Giro, zeker tot de tweede rustdag. Ik denk ook aan de Tour, maar focus eerst op de Giro."


Misschien ook interessant: