Frankfurt am Main

Kristoff spurt sneller dan Degenkolb in Frankfurt

John Degenkolb is er niet in geslaagd om voor de tweede keer de Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt te winnen. In de eindsprint troefde Alexander Kristoff (Katjoesja) de Duitser af. Onze landgenoot Jérôme Baugnies vervolledigde het podium.

Op 1 mei is Frankfurt traditioneel de gastheer voor de Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt (de vroegere Rund um den Henninger-Turm).

De Nederlander Wilco Kelderman (Belkin) legde er vandaag zijn laatste hand aan de voorbereiding richting de Giro en trok meteen ten aanval. Maar samen met acht andere dapperen werd hij nog voor de eigenlijke finale bij de kraag gevat.

Daarna roerden onder anderen onze landgenoten Lietaer en Baugnies zich, maar ook hun poging werd op tijd gekortwiekt. Een massasprint was onvermijdelijk. Katjoesja zette Kristoff in poleposition af en de Noor hield stand tegen thuisrijder Degenkolb. Baugnies werd knap derde.

Voor Kristoff is het al de tweede klassieke triomf van het seizoen. In maart mocht de bonkige Noor ook al victorie kraaien in Milaan-Sanremo.

Met ronkende namen zoals Eddy Merckx, Erik Zabel en John Degenkolb beschikt de Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt over een mooie erelijst. Maar doordat de opvolger van de Rund um den Henninger-Turm in 2005 geen plek veroverde op de WorldTour-kalender heeft de Duitse klassieker van zijn pluimen verloren.


Misschien ook interessant: