International Presidency Turkey Tour

Viviani vloert Cavendish in Turkije

Mark Cavendish kan niet elke sprint in de Ronde van Turkije winnen. In de vijfde etappe was Elia Viviani (Cannondale) te sterk. De eerste plaats van Rein Taaramäe in het klassement kwam niet in gevaar.

In de etappe tussen de badplaatsen Marmaris en Bodrum kozen negen renners het hazenpad. Nico Sijmens was er een van.

Het verhaal van de rit werd snel duidelijk. De negen mochten ruim vier uur de aandacht opeisen. Samen met Cofidis (voor Taaramäe) hield het team van Omega Pharma-Quick Step (voor Cavendish) de vluchters binnen zijn vizier. Op tien kilometer van de streep hadden ze alle vluchters te pakken.

In het heuvelachtige hinterland van Bodrum probeerden enkele renners de sprint te ontlopen. Voor de revaliderende Greipel ging dat te snel. De Duitser moest afhaken en zou niet meesprinten.

Een sterke Meersman hield de trein van OPQS op de rails, maar de zwarthemden hadden wel krachten verspeeld. Kwam Cavendish daardoor te vroeg op kop? Viviani hield hem van een vierde ritzege. Hij klopte de Brit met meer dan een fietslengte.

"Ik wilde eens goed afzien", grijnsde aanvaller Nico Sijmens na de finish. "Je weet nooit dat het toch kan lukken. Maar op het eind kregen we een te golvend parcours en te veel tegenwind om voorop te kunnen blijven."

Mark Cavendish had er de pest in, voor Viviani was het dan weer een rit om niet snel te vergeten. "Ik heb ervan gedroomd om Cavendish in de sprint eens te kunnen kloppen", zei de Italiaan. "Dit is een geweldige dag."


Misschien ook interessant: