Amstel Gold Race

Mollema wil kunstje à la Terpstra

Bauke Mollema was er afgelopen zondag snel bij om Niki Terpstra via Twitter te feliciteren. Stiekem hoopt de Belkin-kopman dat hij eenzelfde kunstje kan opvoeren zondag in de Amstel Gold Race.

"Het is supermooi dat hij heeft gewonnen. Daar haal je wel vertrouwen uit. Dat je weet dat het kán," zegt Mollema over Terpstra. Bovendien kent de 27-jarige Groninger zijn geschiedenis: in het laatste jaar dat een Nederlander Parijs-Roubaix won, won ook een Nederlander de Amstel Gold Race. "Het zou natuurlijk heel mooi zijn als dat weer gebeurt."

Mollema is de kopman van de Nederlandse formatie, die verder nog drie Nederlanders opstelt: Laurens ten Dam, Jos van Emden en Bram Tankink. In topvorm is Mollema niet, getuige zijn 28ste plaats in het eindklassement van de Ronde van het Baskenland. "Het is gewoon zaak het maximale eruit te halen, alles geven wat je hebt." Voor een topklassering komt er iets meer bij kijken. "Je moet een superdag hebben om met de eersten mee te gaan."

Als het in de Amstel Gold Race niet lukt, zijn er later in de week nog twee kansen, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. "Welke van de drie mij het beste ligt? Je zou zeggen Luik, ook omdat ik daar de beste klassering gehaald heb (zesde in 2012, red.). De beklimmingen zijn daar ook wat langer. Maar Amstel ligt me ook goed. Ik ken het parcours goed en de nieuwe finale vind ik mooi."


Misschien ook interessant: