Schoten (a)

Kittel wint onbedreigd in rimpelloze Scheldeprijs

Marcel Kittel heeft voor de derde keer op een rij de Scheldeprijs gewonnen. Niemand kon de Duitser bedreigen in de spurt na een koers zonder valpartijen. Tyler Farrar werd tweede, voor Danny van Poppel. Geen enkele Belg stond in de top 10.

De Scheldeprijs is traditioneel een koers voor de snelle jongens. De sprintersploegen konden zich wel vinden in een beperkte kopgroep en dat was het sein voor onze landgenoot Jan Ghyselinck om op avontuur te trekken. Hij kreeg het gezelschap van vijf buitenlanders: de Brit Rowe, de Kazak Groezdev en de Italianen Balykin, Pozzi en Bazzana.

Het selecte gezelschap verzamelde een maximale bonus van vijf minuten. Bij aangenaam lenteweer menden Belkin, Giant-Shimano en vooral FDJ het peloton.

Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar de zes geluksbeproevers hadden hun inspanningen goed ingedeeld. Luke Rowe geloofde in de overwinning en gooide de knuppel in het hoenderhok. Maar de Italiaan Fedi overrompelde de Brit niet veel later.

Maar zoals zo vaak had het peloton goed gerekend en wist het net op tijd de laatste vluchter op te rapen. In de slotkilometer trok Omega Pharma-Quick Step voluit de kaart van Petacchi en trok ook de Giant-trein van Kittel op gang. En die was uiteindelijk veel sterker dan de rest. Hij degradeerde de overige sprinters. Tyler Farrar en Danny van Poppel stonden niet op de foto, maar mochten Kittel wel op het podium vergezellen.

Voor Marcel Kittel is het al de derde zege in de Scheldeprijs. Hij deelt nu het record met Mark Cavendish en Piet Oellibrandt. Kittel is wel de eerste renner die drie keer naeen de sterkste is in Schoten.


Misschien ook interessant: