Nokere

Kenny Dehaes wint millimetersprint op Nokereberg

Kenny Dehaes (Lotto-Belisol) heeft Nokere Koerse gewonnen. Het verschil op de Nokereberg met nummer twee Tom Van Asbroeck was miniem, Dehaes won met nauwelijks een halve centimeter voorsprong. "Zo nipt heb ik nog nooit gewonnen", zei hij. Nacer Bouhanni mocht mee op het podium.

Onder een stralende zon vertrokken de renners op de markt van Ronse voor een tocht van bijna 200 kilometer. Het contrast met de afgelaste editie van vorig jaar kon bijna niet groter zijn.

Het aangename weer inspireerde 17 renners om weg te rijden. Iljo Keisse, Gert Steegmans, Tosh Van der Sande, Daniel Oss en Yves Lampaert waren de bekendste namen van de kopgroep.

Het peloton liet de voorsprong nooit groter worden dan drie minuten, maar misrekende zich toch bijna toen Steegmans op 10 kilometer van de streep demarreerde.

Steegmans sloeg een mooi gat en leek op weg naar de overwinning, maar hij stierf in de laatste rechte lijn. Het aanstormende peloton vatte hem nog bij de lurven.

Op de Nokereberg was Kenny Dehaes net iets sneller dan Tom Van Asbroeck en Nacer Bouhanni.

Met het blote oog was het verschil niet te zien. De jury haalde er de foto bij. Even was er verwarring, omdat het voorwiel van Dehaes opwipte, maar hij won uiteindelijk met nauwelijks een halve centimeter voorsprong.

Het is voor Dehaes zijn tweede overwinning in korte tijd. Vorige week was de sprinter van Lotto-Belisol nog de beste in de Ronde van Drenthe. Zijn team boekte z'n achtste zege van het seizoen.


Misschien ook interessant: