Vorselaar, Cyclo-cross

Nys zet kroon op het werk in Vorselaar

Photo: courtesy
Hugo Tack

Photo: courtesy
Hugo Tack

Sven Nys heeft een dubbelslag geslagen in Vorselaar. De Belgische kampioen won de cross en verzekerde zich van zijn negende eindzege in de Superprestige.

Nys kon in de stand enkel nog bijgebeend worden door Klaas Vantornout en in de eerste ronden reden ze in elkaars buurt. Na een snelle start van Thijs Al was thuisrijder Bart Wellens dan al solo in de aanval getrokken. Lang kon Wellens het niet uithouden, hij werd teruggefloten door Albert en Nys. Ook Pauwels, Vantornout en Vervecken kwamen aansluiten.

De Belgische en de wereldkampioen kozen voor de aanval en maakten er een spannend duel van. Nys sloeg een kloofje, maar Albert liet niet begaan. In de laatste ronde sloop Nys in een bocht binnendoor bij Albert en nam de kop. Albert kwam niet meer terug. De Belgische kampioen vierde zijn eindzege in de Superprestige met zijn vijfde overwinning van een Superprestige-cross dit seizoen.

Sven Nys rijfde zijn negende eindzege in de Superprestige binnen met een knappe overwinning.  "Dit was een cross zoals ik ze graag heb", zei Sven Nys. "Ik vond hier een parcours waarop je veel moet draaien en keren. Mijn tactiek was om in de slotronde de kop af te snoepen bij de tweede materiaalpost en dan door te trekken. Het is gelukt. Een negende eindzege is natuurlijk anders dan een eerste. Maar het wordt wel weer specialer met al die records die ik breek", vertelde Nys.

"Ooit komt er een dag dat het niet voor Nys zal zijn, nu nog niet. Ik voel me nog uitstekend, veel beter dan vorig jaar op hetzelfde moment. Toen was ik helemaal leeg, nu heb ik nog veel zin om te trainen en zit ik nog op het niveau van begin januari."

   *  Niels Albert (2e): "Ik was nog niet uit de top twee na mijn WK-zege, dus ik kan tevreden terugblikken. Ik maakte een foutje op de laatste trappen en schoot uit mijn klikpedaal. Sven was weg."

   * Bart Wellens (6e): "Mijn start was goed en plots had ik een kloof van 50 meter. Voor eigen volk redeneerde ik "Rijd ik tegen de muur, rijd ik tegen de muur". In de slotrondes was het op bij mij en was ik de minste bij de achtervolgers."

   * Klaas Vantornout (5e): "Ik word 2e in de Superprestige, dus reed ik een regelmatig seizoen. Ik was ziek vorige week en miste de procentjes extra om Nys en Albert te volgen. Anders had er vandaag zeker meer ingezeten."


Misschien ook interessant: