Volta ao Algarve

Kwiatkowski wint voor tweede dag op rij

Michal Kwiatkowski heeft de tijdrit in de Ronde van Algarve op zijn naam geschreven. De Pool van Omega Pharma-Quick Step was over 13,6 kilometer sneller dan Adriano Malori en ploegmaat Tony Martin. Thomas De Gendt was eerste Belg op een achtste plaats.

Vandaag stond een tijdrit op het programma. Een kolfje naar de hand van wereldkampioen Tony Martin zou je dan denken, maar hij werd derde en moest dertien seconden prijsgeven op zijn ploegmaat Kwiatkowski, die gisteren ook al de beste was. De Poolse kampioen blijft uiteraard leider.

De tweede plaats was voor Adriano Malori van Team Movistar. Hij reed elf seconden trager dan Kwiatkowski. Thomas De Gendt was de derde renner van Omega Pharma-Quick Step in de top tien. Hij werd achtste op 30 seconden van de winnaar.