Tour of Qatar

Boonen is nipt sneller dan Greipel in Qatar

Tom Boonen heeft een tweede ritzege in de Ronde van Qatar op zak gestoken. De renner van Omega Pharma-Quick Step was in de sprint nipt sneller dan André Greipel. De finishfoto kwam van pas. Barry Markus was derde.

De wind sleurde het peloton al in de beginkilometers in stukken en brokken. In de eerste groep, die het eerste uur afhaspelde aan een gemiddelde van 61 km/u, waren alle renners van Omega Pharma-Quick Step vertegenwoordigd.

Met Philippe Gilbert en Jarl Salomein glipten er twee landgenoten uit de eerste groep weg, maar de Belgische alliantie werd al snel weer bij de kraag gevat.

In de laatste kilometers kwam de OP-QS-trein opnieuw hevig onder stoom, waardoor het zegepad voor Boonen werd geëffend. Onze landgenoot klaarde de klus en vloerde Greipel in een millimetersprint.

Voor Boonen is het al de tweede ritzege in Qatar dit jaar, want de kopman van Omega Pharma-Quick Step schoot ook al in de tweede etappe raak. Ploegmaat en leider Niki Terpstra zat in de eerste groep en blijft met de leiderstrui rond de schouders pronken.


Misschien ook interessant: