Dubai Tour

Kittel troeft Sagan af in Ronde van Dubai

Marcel Kittel (Giant-Shimano) heeft met overschot de tweede etappe in de Ronde van Dubai gewonnen. In een massasprint was hij sneller dan Peter Sagan en Taylor Phinney, die leider blijft. Van Mark Cavendish was er in de voorste gelederen geen spoor.In een adembenemend decor trokken drie renners al vroeg op expeditie: de Spanjaard Francisco Mancebo, de Zuid-Afrikaan Willie Smit en de Portugees Diogo Nunes.

Mancebo, in de Tour de France van 2005 nog vierde, spartelde het langst tegen. Maar toen de hogesnelheidstrein van Omega Pharma-Quick Step een versnelling hoger schakelde, was de Spanjaard van het plaatselijke SkyDive Dubai Pro Cycling team een vogel voor de kat.

Op Palm Jumeirah, een kunstmatig aangelegd eiland, mocht er gesprint worden voor de zege. Alle ogen waren gericht op Mark Cavendish en Marcel Kittel, maar tot een koninklijke spurt tussen beide tenoren kwam het niet.

Kittel maakte het voorbereidende werk van de Giant-trein subliem af en verwees Peter Sagan en Taylor Phinney, die zijn blauwe leiderstrui behoudt, naar de dichtste ereplaatsen.


Misschien ook interessant: