World Championship, Cyclo-cross, Elite (F)

Vos superieur naar zevende titel

Marianne Vos is voor de zevende keer in totaal en voor de zesde keer op rij wereldkampioene bij het veldrijden geworden. In het Brabantse Hoogerheide reed ze al in de openingsronde weg bij de concurrentie, waarna ze op imposante wijze naar de titel soleerde.

Vos spoot weg bij het startschot en al in de eerste ronde sloeg ze een flink gat met de concurrentie. De Italiaanse Eva Lechner kon alleen in de eerste ronde het wiel houden van Vos, maar daarna zag ze Vos langzaam uit beeld verdwijnen.

Het verwachte gevecht tussen Vos en Katie Compton bleef uit. Compton had Vos dit jaar een paar keer afgetroefd, maar de Amerikaanse kende een dramatische start. Ze haakte in de beginfase met haar fiets in die van de Tsjechische Pavla Havlikova en was op slag kansloos voor de titel. Ook viervoudig wereldkampioene Hanka Kupfernagel haakte voortijdig af. Zij hield het na een valpartij voor gezien.

Lechners manmoedige, maar vergeefse poging om in het spoor van Vos te blijven, leverde de Italiaanse nog wel eremetaal op. Ze reed vanaf de eerste ronde in niemandsland, maar kwam op 1.03 nog wel als tweede over de meet. Het brons ging naar de Britse Helen Wyman.


Misschien ook interessant: