Ben Hermans rijdt in 2014 voor BMC

Photo:
© Radioshack Leopard

Photo:
© Radioshack Leopard

Ben Hermans zal volgend seizoen voor BMC rijden. Ondanks een belofte aan Wanty-ploegleider Hilaire Van der Scheuren heeft Hermans een contract getekend bij de Amerikaanse WorldTour-formatie. "Dit is een mooie verrassing", zegt Hermans, die overkomt van RadioShack.

Het zag er lange tijd naar uit dat Hermans voor het nieuwe Wanty-Groupe Gobert van Hilaire Van der Schueren zou tekenen. De ploegleider van het nieuwe team had naar eigen zeggen die belofte gekregen van Hermans, maar die laatste tekent nu voor het Amerikaanse BMC.

"Wij zijn verheugd om Ben te verwelkomen in 2014", zegt BMC-ploegmanager Jim Ochowicz., die vooral de ervaring van de 27-jarige Belg roemt.

"Ik had het totaal niet meer verwacht", zegt Ben Hermans aan Sporza Radio. "Pas na de Ronde van Lombardije kreeg ik te horen dat BMC mij wou. Net toen ik op het punt stond te tekenen voor Wanty."

"Ik had mezelf al voorgenomen om volgend seizoen op pro-continentaal niveau te rijden, dus is dit zeker een mooie verrassing."

De duur van het contract werd niet bekend gemaakt.

Met BMC komt Ben Hermans terecht in een grote ploeg. "Ik weet dat ik nog heel wat kan opsteken van een renner als Cadel Evans. Ook van Gilbert en Van Avermaet kan ik nog veel leren", verwijst Hermans naar zijn toekomstige ploegmaats.

"Ik zal sowieso uitgespeeld worden als knecht. Er zijn heel wat renners die beter zijn dan mij en grote wedstrijden kunnen winnen. Maar dat schrikt me niet af."

"Bij RadioShack werd ik ook in dienst uitgespeeld en daar heb ik vier mooie jaren beleefd. Zeker in grote koersen doe ik dat met plezier. In kleine koersen hangt het van de omstandigheden af of ik mijn eigen kans gaat."


Misschien ook interessant: