Luis Leon Sanchez moet opstappen bij Belkin

Photo:
© Jack Claassen

Photo:
© Jack Claassen

Luis Leon Sanchez moet eind dit seizoen opkrassen bij Belkin. De Nederlandse WorldTour-ploeg betaalt een afkoopsom om het nog twee jaar lopende contract van de Spanjaard te beëindigen. De Telegraaf weet dat die regeling al in mei getroffen werd.

Volgens Belkin is Sanchez te vaak in opspraak gekomen. Begin dit jaar werd hij door Blanco, de opvolger van het gestopte Rabobank en de voorloper van Belkin, al op non-actief gezet omdat de ploeg zijn betrokkenheid bij de dopingzaak rond zijn landgenoot Eufemiano Fuentes wou onderzoeken.Bovendien dook Sanchez' naam eind vorig jaar op in het omvangrijke rapport van het Amerikaanse antidopingagentschap Usada over Lance Armstrong. Volgens dat rapport zou Sanchez klant geweest zijn bij de Italiaanse dopingdokter Michele Ferrari.

Maar Sanchez wilde koersen en trok naar de Internationale Wielerunie UCI om zijn gelijk te halen. De Arbitragecommissie van de UCI oordeelde begin mei dat de 29-jarige Spanjaard opnieuw aan wedstrijden mocht deelnemen, maar eigenlijk was er toen al voor hem geen plaats meer in de ploeg.

Sanchez won dit seizoen de derde etappe in de Ronde van de Ain en de vijfde etappe in de Ronde van België. in 2010 en 2012 was hij de beste in de Clasica San Sebastian. In 2011 en 2012 won hij een rit in de Tour. In 2009 pakte hij de eindzege in Parijs-Nice.


Misschien ook interessant: