Kittel verlengt contract: 'Niet getwijfeld'

Photo:
© Team Argos Shimano

Photo:
© Team Argos Shimano

Marcel Kittel heeft nu toch zijn contract bij Argos-Shimano verlengd. De Duitse spurtbom blijft tot 2016 bij zijn huidige werkgever. "Ik heb geen seconde getwijfeld", zegt Kittel.

Marcel Kittel was afgelopen zomer de sprintkoning van de Tour, met vier ritzeges. Meteen na de Tour raakte bekend dat Argos het contract van de Duitser verlengd had, maar dat werd toen in alle toonaarden ontkend door Kittels manager. Nu heeft de Duitser dus toch zijn kribbel gezet onder een nieuw contract.

"In dit team ben ik begonnen als prof en hier vind ik de omgeving die ik nodig heb om mijn sport uit te oefenen. Ik wil mij ontwikkelen tot een van de beste sprinters in de wereld en bij Argos kan dat. We hebben waarschijnlijk het beste sprinttreintje ter wereld", zegt Kittel, die naast vier Tour-etappes ook nog won in de Scheldeprijs, de ProRace Berlin en de Omloop van het Houtland.

Naast Kittel tekenden ook de Nederlander Tom Dumoulin en de Duitsers John Degenkolb en Simon Geschke een contractverlenging bij Argos-Shimano. Degenkolb en Geschke blijven tot en met 2016 bij Argos, het contract van Dumoulin loopt eind 2015 af.


Misschien ook interessant: