Broers Van der Poel worden prof bij BKCP

Photo: courtesy
Willem Dingemanse

Photo: courtesy
Willem Dingemanse

BKCP, het team van Niels Albert, maakt de broers Mathieu (18) en David van der Poel (21° vanaf 1 januari prof. De twee tekenden tot eind 2017. Vooral Mathieu, de wereldkampioen junioren in het veld, geldt als een absoluut toptalent.

De broers van der Poel zijn de zonen van ex-renner Adrie van der Poel, die ook in het veld zijn mannetje stond. De twee zaten al bij de jeugdteams van BKCP, maar zetten nu een stapje hoger.Mathieu is een klasbak. Zo won de 18-jarige zowel in 2012 en 2013 het WK cross voor junioren, in Nederland is hij bij de jeugd al drie jaar de beste. In het seizoen 2011-2012 won hij alle regelmatigheidscriteriums bij de junioren en vorig seizoen won hij alle 30 races waaraan hij deelnam.

Ook op de weg trekt hij zijn plan: hij is de regerende Nederlandse juniorekampioen.

"Met dit contract tot 2017 kiest hij voor het crossen", zegt teammanager Christoph Roodhooft (op foto met Albert) op de website van het team. "Zijn vader Adrie liet hem de vrije keuze. Het geluk van zijn zonen komt op de eerste plaats."

Ook David van der Poel, drie jaar ouder dan Mathieu en regerend Nederlands beloftekampioen, tekende voor dezelfde periode.


Misschien ook interessant: