World Championship, Road, Elite

Bettini: 'Ik zet een snelle finisher naast Nibali'

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

Paolo Bettini heeft een selectie van elf renners bekendgemaakt voor het WK in Firenze. Kort voor het wereldkampioenschap zal de Italiaanse bondscoach nog twee namen schrappen. Nibali wordt de kopman van de Italianen.

Nibali werd vorige week nog tweede in de Vuelta en wordt door Bettini als kopman uitgespeeld in Firenze. Naast Nibali rekent de Italiaanse bondscoach onder meer op Paolini, Scarponi, Pozzato en Visconti.

"Nibali is zonder twijfel ons speerpunt", vertelt Bettini. "Maar hij is niet snel. Daarom moet er een snelle finisher bij hem zitten wanneer we met een kleine groep naar de meet trekken."

Aan die finishers lijkt Bettini geen gebrek te hebben in zijn selectie. Zo beschikt hij met Filippo Pozzato over een snelle man in vorm. De ervaren Italiaan won onlongs nog de GP Ouest France-Plouay en werd zondag in Montréal vijfde.

"Ik heb Pozzato al vaak bekritiseerd", is Bettini eerlijk. "Maar hij is een sterke renner met een groot potentieel. Hij rijdt momenteel erg sterk en is heel gefocust."

Voor het WK tijdrijden brengt de tweevoudige wereldkampioen Marco Pinotti en regerend Italiaans tijdritkampioen Adriano Malori.

De selectie
Giampaolo Caruso
Luca Paolini
Vincenzo Nibali
Simone Ponzi
Alessandro Vanotti
Rinaldo Nocentini
Filippo Pozzato
Michele Scarponi
Diego Ulissi
Ivan Santaromita
Giovanni Visconti


Misschien ook interessant: