Vuelta a España

La Vuelta: Barguil wint bergrit in een millimetersprint

Photo:
© Team Argos Shimano

Photo:
© Team Argos Shimano

De Fransman Warren Barguil (Argos) heeft de laatste Pyreneeënrit in deze Vuelta gewonnen na een beklijvende sprint met Uran. Vincenzo Nibali verloor kostbare tijd op Horner, maar blijft leider.

De laatste etappe door de Pyreneeën werd gekruid met een resem ontsnappingspogingen. Maar onder commando van Lampre en Astana werden de vroege vluchters telkens tot de orde geroepen.

Na 61 kilometer kregen negen renners dan toch wat vrijgeleide. Daarbij opnieuw een landgenoot: Nico Sijmens (Cofidis). Net voor de slotklim naar Formigal kregen de negen het gezelschap van veertien andere lieden, met onder andere Warren Barguil.

De 21-jarige Fransman van Argos vloog in de beginstroken van de Salient de Gallego galant weg van zijn metgezellen en sloeg een bres van een halve minuut. In het peloton gooide Rodriguez een bommetje, waardoor Nibali in de problemen kwam.

Barguil stortte in de slotkilometer onverwacht als een kaartenhuisje ineen, zodat Rigoberto Uran zijn wagonnetje kwam aanhaken. In een beklijvende sprint pakte de Fransman uiteindelijk toch nog de ritzege. Na zijn triomf van vrijdag scoort Barguil zo twee op vier.

In de achtergrond verloor Nibali 22 seconden op Horner, waardoor de Italiaan zijn Amerikaanse concurrent ziet naderen tot op 28 seconden. Morgen staat een rustdag op het programma.


Misschien ook interessant: