Vuelta a España

La Vuelta: Barguil geeft visitekaartje af

Photo:
© Team Argos Shimano

Photo:
© Team Argos Shimano

De jonge Fransman Warren Barguil (Argos-Shimano) is via de grote poort bij de profs binnengekomen. De winnaar van de Toekomstronde van vorig jaar was in Castelldefels de slimste en sterkste van een kopgroep. Vincenzo Nibali blijft leider.

De valpartijen blijven brokken maken in de Vuelta. Al vroeg in de etappe smakte Pablo Lastras met enkele collega's tegen het asfalt. De onfortuinlijke Spanjaard, die een patent heeft op valpartijen, moest meteen het strijdtoneel verlaten, wat tot een wapenstilstand in het peloton leidde.

Na de eerste klim van de dag werd de aanvalsmolen toch in gang gedraaid en vormde zich een groep van achttien. Met Gianni Meersman en Jelle Vanendert schoven twee Belgen mee.

Op de steile Rat Penat, 54 kilometer voor de finish, schudde Scarponi voorin aan de boom. De Italiaan kreeg in de afdaling het gezelschap van negen overlevenden van de oorspronkelijke vlucht. Maar daarbij geen spoor van Vanendert of Meersman.

Een kilometer voor het einde flitste de Fransman Warren Barguil (Argos) weg uit de kopgroep. De winnaar van de Ronde van de Toekomst van vorig jaar hield stand in de oplopende slotmeters en veroverde zo zijn eerste profzege. Vincenzo Nibali blijft leider.


Misschien ook interessant: