Vuelta a España

La Vuelta: 'Eindelijk is het gelukt!'

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Bijna een vol jaar moest Philippe Gilbert wachten op een eerste zege in de regenboogtrui. "Dit is een speciale overwinning, maar dit maakt mij geen topfavoriet voor het WK", zegt de wereldkampioen van Valkenburg na zijn zege in Tarragona.

Gilbert maakte maar al te graag voor het eerst in een jaar het zegegebaar. Breed lachend betrad hij het podium. "Het is een moeilijk jaar geweest, dus ben ik zeer gelukkig dat het nu gelukt is: eindelijk!", zegt Gilbert.

"Ik wil iedereen bedanken die me al die tijd blijven steunen is: mijn team BMC, mijn familie en mijn vrienden. Deze overwinning is ook speciaal omdat hier een takje van mijn familie woont. Ik ben blij voor hen."

"De finale was wel gevaarlijk, met al die rotondes en kasseitjes. Daarom reed ik in de laatste 20 kilometer permanent in de voorste rijen. Dat kostte me wel energie, maar ik hield nog wat over voor het einde."

"Toen ik Boasson Hagen zag versnellen, was het nog bijna 300 meter tot de streep. Ik heb niet getwijfeld en dacht aan het scenario van de zevende rit, toen ik net achter Stybar eindigde. "Geen twee keer", dacht ik, en ik heb alles gegeven."

Gilbert lijkt net op tijd zijn goeie vorm terug te vinden. Eind van de maand verdedigt hij zijn wereldtitel in Firenze. "Mijn knie is genezen, maar ik start zeker niet als topfavoriet, ook omdat we maar met zeven Belgen aan de start komen."

"Ik ben bijna waar ik wil staan, maar om 100% te worden, zal ik de komende weken nog hard werken. Voor het wereldkampioenschap zie ik een aantal favorieten genre Cancellara en Nibali."


Misschien ook interessant: