Vuelta a España

Mørkøv houdt Tony Martin van huzarenstukje

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Tony Martin heeft net naast de ritzege gegrepen in de zesde Vuelta-etappe. De Duitser reed de hele rit alleen voor het peloton uit. Pas in de laatste meters voor de streep kwam het peloton er nog over. Michael Mørkøv (Saxo) toonde zich de snelste.

Tony Martin had zin in een doorgedreven training voor het WK tijdrijden en snelde er van bij de start alleen vandoor. Een andere specialist tegen de chrono, Marco Pinotti, ging in de tegenreactie, maar de Italiaan kon de kloof niet overbruggen.

Er stond de Duitser dus een eenzame tocht te wachten richting Caceres. Argos en Orica bundelden de krachten in het peloton en schroefden de voorsprong van Martin stelselmatig terug.

Toen Martin, tien kilometer voor het einde, op het punt stond om ingerekend te worden, trok de Duitser door. De wereldkampioen tijdrijden had duidelijk nog extra energie in de tank en bleef vechten voor iedere seconde.

Maar bij het ingaan van de laatste drie kilometer kwam het peloton tot op vijf seconden. Het signaal voor Martin om opnieuw te versnellen. Met een bonus van vijf seconden raasde de Duitse hardrijder onder de rode vod door en leek een kunststukje in de maak.

Toen Cancellara evenwel aanging, was Martin een vogel voor de kat. De Duitser sneuvelde op 20 meter van de aankomst. De Deen Michael Mørkøv (Saxo) vloerde uiteindelijk nog verrassend Richeze en Cancellara. De leiderstrui blijft in handen van Vincenzo Nibali.


Misschien ook interessant: