Vuelta a España

La Vuelta: 'Matthews is Meersman te snel af'

Gianni Meersman moet nog altijd wachten op zijn eerste ritzege in deze Vuelta. In de sprint van de vijfde rit moest hij buigen voor Michael Matthews. Vincenzo Nibali blijft leider.

Na vier ritten zouden de sprinters vandaag eindelijk aan hun trekken komen. Lotto-Belisol heeft in deze Vuelta een abonnement op de lange vlucht en zond voor de vierde maal op rij een renner mee: Jurgen Van de Walle.

De 36-jarige Belg trok op pad met Nicolas Edet (Cofidis), Winner Anacona (Lampre), Arnaud Courteille (Fdj) en Antonio Piedra (Caja Rural). Toen de vijf leiders de kaap van de 10 minuten overschreden hadden, sloegen Garmin en Orica de handen in elkaar.

Tien kilometer voor het einde schudde Arnaud Courteille de kopgroep uiteen. Enkel Van de Walle kon zich op karakter terug in het spoor van de Fransman nestelen. Maar tegen een aanstormend peloton maakten ze geen schijn van kans.

Met een bijna compact peloton ging het in een rotvaart naar aankomstplaats Lago de Sanabria. Philippe Gilbert probeerde net voor de rode vod de sprint nog te ontlopen, maar zijn poging strandde snel.

Het was uiteindelijk de Australiër Michael Matthews die er het snelst uitkwam en de Argentijn Maximiliano Richeze en Gianni Meersman naar de dichtste ereplaatsen verwees. Vincenzo Nibali kende vandaag geen problemen en behoudt zijn rode leiderstrui.


Misschien ook interessant: