Tour of Utah

Van Avermaet nog maar eens tweede, Stuyven derde

Greg Van Avermaet (BMC) is voor de derde opeenvolgende keer op de tweede plaats gestrand in de Ronde van Utah. Nu moest hij zijn meerdere erkennen in de Australiër Michael Matthews (Orica-GreenEdge).

In een korte etappe over amper 54 kilometer vielen de twee aan op 500 meter van de hellende finish. Michael Matthews, ook al laureaat van de tweede etappe, was de sterkste op het circuit in Salt Lake City.



Greg Van Avermaet werd voor de derde dag op rij tweede in de rituitslag. De eerste etappe had hij wel gewonnen. Jasper Stuyven eindigde op een mooie derde plaats.

In het klassement behoudt de Australiër Lachlan David Morton (Garmin) de eerste plaats voor Van Avermaet, tweede op 26 seconden.

Zaterdag klimmen de renners naar het Snowbird skioord in Salt Lake City.



"Toen ik vanmorgen het profiel van de rit zag, was ik heel gemotiveerd om te winnen", legde Greg Van Avermaet uit. "Het plan was een kloof te slaan, zoals op de eerste dag. Maar als Matthews in je wiel zit, is het heel moeilijk hem te kloppen."

"Ik heb mijn kans gewaagd maar het is niet gelukt. Ik ben dus wat ontgoocheld. Een nieuwe overwinning zou mooi geweest zijn."


Misschien ook interessant: