Lotto-Belisol versterkt zich met Tony Gallopin

Photo:
© Radioshack Leopard

Photo:
© Radioshack Leopard

Tony Gallopin trekt voor twee seizoenen naar Lotto-Belisol. De Fransman, die onlangs de Clasica San Sebastian won, komt over van RadioShack. "Met Tony Gallopin wordt onze kern gevoelig versterkt", zegt Marc Sergeant.

Tony Gallopin stond al langer op de radar van het team van Marc Sergeant. De manager van Lotto-Belisol is dan ook verheugd met deze transfer.

"Het afgelopen anderhalf jaar heeft de ploeg geprobeerd maximaal rendement te halen uit de renners. Dat is in grote mate gelukt, maar als één van onze kopmannen niet op zijn beste niveau kon acteren, was de spoeling dun."

Sergeant verwijst hiermee onder meer naar de pech voor Jurgen Van den Broeck in de voorbije Ronde van Frankrijk. Met de Fransman Gallopin heeft de ploeg nu een extra troef achter de hand.

"Met Tony Gallopin wordt onze kern gevoelig versterkt. Hij is pas 25, maar hij heeft de afgelopen jaren al mooie staaltjes van zijn talent laten zien. Hij heeft ongetwijfeld nog progressiemarge."

"Tony is een renner die op verschillende terreinen inzetbaar is. Uiteraard zijn er de Franse koersen zoals Parijs-Nice, maar ook in de klassiekers kan hij een belangrijke rol spelen.”

Tony Gallopin is in de wolken met zijn transfer. "Verschillende argumenten hebben mijn keuze voor Lotto-Belisol bepaald. Ik kom terecht in een ploeg met traditie, waar de kopmannen hun strepen al verdiend hebben op verschillende terreinen."

"De periode vanaf Parijs-Nice tot Luik-Bastenaken-Luik staat aangekruist in mijn agenda. De Ronde van Vlaanderen is overigens mijn lievelingswedstrijd. Ik ben polyvalent en kan mijn mannetje staan in verschillende koersen. In de wedstrijden die me liggen, zal ik mijn kans kunnen gaan."

Pittig detail: Gallopin is al vier jaar samen met Marion Rousse, die voor de vrouwenploeg van Lotto-Belisol rijdt.


Misschien ook interessant: