Tour de Pologne

Thor Hushovd sprint naar de zege in Polen

Photo: courtesy
Jesper Lander

Photo: courtesy
Jesper Lander

De Ronde van Polen is na twee dagen Italië en een rustdag in Polen aangekomen. Daar draaide de derde rit op een massasprint uit, met Thor Hushovd (BMC) als winnaar. Hij bleef twee Australiërs voor, Tosh Van der Sande werd vijfde. Rafal Majka blijft leider.

De eerste rit op Poolse bodem werd gekleurd door een vlucht van vier renners: de Kazach Aleksandr Diatsjenko (Astana), de Portugees Ricardo Mestre (Euskaltel), de Italiaan Mirko Selvaggi (Vacansoleil-DCM) en de Pool Bartlomiej Matysiak (CCC-Polsat-Polkowice) kozen na 20 kilometer het hazenpad.

Het kwartet reed een maximale voorsprong bijeen van 10'50". Maar onder aanvoering van BMC, Cannondale en AG2R zakte de voorsprong stelselmatig.

Net voor het ingaan van de laatste kilometer werden de vier gegrepen. In de massasprint maakte het teamwerk van BMC mooi af. De Noor haalde het voor de Australiërs Steele Von Hoff en Mark Renshaw.

Tosh Van der Sande werd knap vijfde. De leiderstrui blijft rond de schouders van de Pool Rafal Majka.

Voor Hushovd is het de vierde zege van het seizoen. Hij was ook al succesvol in de eerste etappe van de Tour du Haut Var, het Noors kampioenschap op de weg en de derde rit van de Ronde van Oostenrijk.


Misschien ook interessant: