World Championship, Road, Elite

Bettini niet ongerust over 'niet fitte' Nibali

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

Vincenzo Nibali kon het voorbije weekend de besten niet volgen in de Ronde van Polen. Voor de Italiaan zijn het de eerste wedstrijddagen sinds zijn Giro-zege. Bondscoach Paolo Betttini maakt zich dan ook geen zorgen met het oog op het WK.

Na zijn zege in de Giro heeft Nibali een maand niet getraind en twee maanden geen wedstrijden gereden. Het voorbije weekend maakte de Italiaan zijn comeback in de Ronde van Polen. Maar dat loopt niet van een leien dakje.

De Giro-winnaar staat na twee etappes zestigste op 23 minuten en 44 seconden van leider Rafal Majka. "Ik maak me geen zorgen met het oog op het WK", zegt Italiaans bondscoach Bettini over Nibali in La Gazzetta dello Sport.

Het is nog 2 maanden tot het WK, dat in Firenze plaatsvindt. "Het zou me daarom verontrusten als Nibali nu al de besten kan volgen", aldus Bettini.

De bondscoach liet ook al andere namen vallen voor de WK-selectie. "Luca Paolini is een oudje waarop je kan rekenen. Maar Filippo Pozzato houdt een winterslaap, waaruit hij zo snel mogelijk moet ontwaken", vertelt Bettini.

Ook over Ivan Basso en Damiano Cunego is de bondscoach niet tevreden. "Ze maken voorlopig geen deel uit van mijn lijst van 18 renners."


Misschien ook interessant: