Tour de la Région Wallonne

Van Avermaet pakt dag- en eindzege in Wallonië

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Photo: courtesy
Wim Dingemanse

Greg Van Avermaet heeft voor een knappe dubbel gezorgd. De Belg van BMC won de slotrit in de Ronde van Wallonië en onttroonde Aleksandr Kolobnev nog voor de eindwinst. Van Avermaet zorgde al eens voor dezelfde dubbel in 2011. Hij won eergisteren trouwens ook al de derde rit.

De Belgen B.Vallée en Delfosse en de Australiër Bobridge zorgden voor de vlucht van de dag. De drie werden mooi op tijd ingerekend in de laatste 20 km.

In de finale moest het peloton twee keer over de Muur van Thuin. Bij de eerste passage zaten Van Avermaet, Boonen en Kolobnev nog goed mee voorin.

De finish lag vlak na de tweede klim. Van Avermaet reed er - met de hulp van ploegmaat Oss - iedereen uit het wiel. Twee jaar geleden won de Belg ook al de slotrit op de Muur van Thuin én de ronde.

Dat doet hij dit jaar nog eens netjes over, omdat gele trui Kolobnev 24 seconden verloor op de slotklim. De Rus van Astana had blijkbaar materiaalpech, want na de finish legde hij zijn ketting goed en gooide hij zijn fiets boos weg.Greg Van Avermaet won maandag al de derde rit, maar zijn Ronde van Wallonië werd in de slotrit nog een heel pak mooier dankzij die knappe dubbelslag.

"Dit is goed voor het vertrouwen", reageert Van Avermaet. "Het parcours in Wallonië ligt mij. Ik woon in Stoumont en ken de streek ook goed. Ik rijd hier graag. Ik heb lastige wedstrijden nodig om te kunnen winnen."

Van Avermaet heeft bewezen dat hij over goeie benen beschikt. Opent dat perspectieven voor het WK? "September is nog lang", beseft de BMC-renner.

"Het parcours in Firenze moet mij wel liggen. Maar er zijn nog Belgen natuurlijk. De Clasica San Sebastian is mijn eerste doel. Daar wil ik ook voor UCI-punten zorgen, zodat we met negen Belgen naar het WK kunnen."


Misschien ook interessant: