Vanendert: 'Pieken in de Vuelta'

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

Nu zijn maagproblemen achter de rug zijn, bereidt Jelle Vanendert zich in de Ronde van Wallonië voor op het najaar. De klimmer van Lotto-Belisol mikt op een sterke prestatie in de Ronde van Spanje.

Jelle Vanendert rijdt in Wallonië zijn eerste wedstrijd na anderhalve maand. "Het verloopt goed. Ik heb geen last meer van mijn maag. Een heel groot verschil", vertelt hij aan Sporza.

"In de rondes van Wallonië en Polen wil ik mijn topconditie weer te pakken krijgen om te pieken in de Vuelta."

"Daar kijk ik echt naar uit. Ik heb nog geen grote ronde gereden dit jaar, de honger om te koersen is groot en het parcours in Spanje moet me liggen."

"Het is nog te vroeg om te zeggen of ik voor ritwinst of het klassement ga. Dat zal ik na de Ronde van Polen beter kunnen inschatten."

"Het WK in Firenze? Hopelijk rijd ik een goede Vuelta dan volgt een selectie automatisch."

De Tour heeft Jelle Vanendert op televisie moeten volgen. "Op trainingskamp in Italië heb ik af en toe kunnen kijken", vertelt de winnaar van een Pyreneeënrit in 2011.

"Ondanks de val van Jurgen Van den Broeck heeft de ploeg goed werk geleverd. We hebben een rit gewonnen en Bart De Clercq heeft zich - na zijn werk voor Greipel - laten zien in de bergen. Met als beloning een mooie elfde plaats op de Mont Ventoux."


Misschien ook interessant: