Tour de France

Le Tour: 'Costa was te sterk'

Photo:
© Radioshack Leopard

Photo:
© Radioshack Leopard

Jan Bakelants reed zich alweer in de kijker, maar meer dan de derde plaats zat er niet in voor de Belg van RadioShack. "Ik heb het maximale eruit gehaald", zegt hij aan Sporza." Dat denkt ook Bart De Clercq: "Costa won verdiend."

Bakelants kwam zichtbaar ontgoocheld over de finish. "Dat was geen wegwerpgebaar, ik was wel tevreden. Ik heb het maximale eruit gehaald, Costa was gewoon te sterk voor ons", zegt Bakelants.

"Ik zei tegen Klöden dat hij maar moest gaan, want toen hij op kop reed, zat ik aan mijn limiet. Ik hoopte nog even dat ik Costa kon inhalen in de afdaling, omdat het nat was. Maar de tijd van de supertubes van Lotto is voorbij, dus ik kon geen risico's nemen."

"Vanaf toen kon ik niet echt meer meerijden, want Klöden zat voorop. Ik heb mij dan volledig gericht op de derde plaats."

Bakelants zoekt naar een verklaring voor de gemiste ritzege. "Op de Ventoux kon ik Costa nog wel volgen. Gisteren heeft hij zich wat gespaard, terwijl ik mij toch wat wou tonen. Misschien maken die percentjes het verschil, al was Costa toch wel sterk."

De Clercq was de hele dag het Belgische maatje van Bakelants. Hij reed ook nog een knappe slotklim en finishte als zesde. "Het was een enorm zware dag", trapte de renner van Lotto-Belisol een open deur in bij Sporza.

"Het kostte heel veel kracht om met die grote groep mee te gaan op de Gladon. Het voelde me heel slecht op de Glandon en de Madeleine. Het leek wel of ik niet gerecupereerd was van gisteren."


Misschien ook interessant: