Hansen ontwerpt computerprogramma Lotto

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

Adam Hansen, de man van Lotto-Belisol in de ontsnapping, kan meer dan koersen. Zo ontwikkelde en verkocht hij een computerprogramma aan zijn team. "Ik spreek vijf talen", zegt de Australische speelvogel: "PHP, MySQL, ASP, VB en Java. En ik ben nog een programmeertaal vergeten die ik vroeger wel kende."

En er kon nog wel een grapje af bij Hansen: "Sommigen zeggen dat mijn Engels ook niet zo goed is, en ik geef ze gelijk."

Wat de Australiër wel goed kan, is programmeren. Hansen is naast renner ook programmeur. Hij ontwikkelde een online managementsysteem voor ProTeams. Lotto-Belisol maakt er gebruik van.

Hansen legt op letour.fr uit hoe het werkt: "Het is een online database waarin alle wedstrijden van het jaar én de programma's van de renners worden ingegeven. Er zijn ook velden voor de rest van de entourage: verzorgers, mecaniciens, ploegleiders,...

"Als we nu ons programma krijgen, krijgen we dus geen simpele e-mail zoals vroeger, maar we loggen in en kunnen het hele plaatje bekijken: welke koersen we rijden, wie er mee gaat, in welke hotels we slapen... Ook ons whereabouts-programma is geïmplementeerd.""Het is eigenlijk een centrale ontmoetingsplaats: iedereen kan berichten naar elkaar sturen. Je vindt er ook alle contactgegevens terug van iedereen in het team."

"De renners moeten ook een verslag maken over hoe ze zich voelen in een wedstrijd, over hun verwachtingen, de tactiek,... De ploegleiders kunnen dat lezen. Op het eind van elke maand worden alle gegevens geanalyseerd."


Misschien ook interessant: