Le Tour: 'Waarom niet Mollema én Ten Dam in top 3?'

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

Nederland is ten prooi gevallen aan "Mollemania" en ook Ten Dam verbaast de fans én zichzelf. "Maar Froome en Contador zijn pas échte sterren", blijft die laatste bescheiden.

De positieve verrassing van de eerste twee Tourweken is misschien wel Belkin, dat met Bauke Mollema (tweede) en Laurens ten Dam (vijfde) twee renners in de top vijf heeft.

"Ik had nooit verwacht tweede te staan na de Ventoux-rit", verbaast Mollema zichzelf. "Ik heb de voorbije dagen een paar keer de term "Mollemania" horen vallen. Blijkbaar is er Tourkoorts in Nederland."

Volgens Belkin-Belg Sep Vanmarcke kunnen Mollema én Ten Dam allebei op het eindpodium eindigen. "Laurens heeft op de Ventoux laten zien dat hij ook sterk is."

"Ik vind mezelf niet van hetzelfde niveau als een Froome of Contador. Dat zijn echte sterren. Maar ik sta ertussen en dat is fijn", zegt Ten Dam (foto) aan Sporza.

"Als jongetje droom je ervan een rit als die naar Alpe d'Huez te winnen. Als je er een rit mag uitkiezen, is het die wel. Maar nu ik goed sta in het klassement wordt dat moeilijk. En Froome zal die rit ook wel willen winnen."


Misschien ook interessant: