Tour de France

Le Tour: Kittel pakt zijn tweede ritzege

Photo:
© Team Argos Shimano

Photo:
© Team Argos Shimano

Marcel Kittel heeft de 10e Tour-rit gewonnen. De Duitser van Argos beende André Greipel nog net bij in een massasprint in Saint-Malo. Chris Froome behoudt de gele trui.

Het stond in de sterren geschreven dat deze tiende, nagenoeg biljartvlakke, rit op een massasprint zou uitdraaien. Vijf renners probeerden toch het voorbestemde lot te ontvluchten: Jérôme Cousin, Juan José Oroz, Julien Simon, Luis Angel Maté en Lieuwe Westra.

De sprintersploegen lieten het quintet nooit meer dan een handvol minuten uitlopen. Omega-Pharma-Quick-Step, Lotto-Belisol en Argos lieten elk een renner helpen het tempo van het pak te bepalen.

Het peloton werd zenuwachtiger naarmate de Atlantische Oceaan dichterbij kwam. Op de stroken langs de zee wilde iedereen, sprinters en klassementsrenners, voorin zitten.

Niemand wilde zich laten wegwaaien. Vooral de Saxo-ploeg van
Alberto Contador was prominent voorin, terwijl Froome amper een ploegmaat had. Maar het peloton scheurde niet.

De vluchters werden nog opgepikt en daarna kon de spurtvoorbereiding starten. De treintjes stonden op de rails en de Lotto-trein rolde de rode loper uit voor Greipel

Greipel leek ook op de zege af te stevenen, maar Kittel dichtte in de laatste 100 meter nog een kloofje op zijn Duitse landgenoot en ging er nog over. Cavendish, die met zijn schouder Veelers raakte waardoor die viel, werd derde.


Misschien ook interessant: