Tour de France

Le Tour: Mollema derde na 'goed weekend'

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

"Het is een goed weekend geweest", reageert Bauke Mollema op zijn derde plaats in het klassement. De Nederlander van Belkin overleefde ook de tweede Pyreneeënrit in de Tour de France.

Hij kwam als achtste binnen in de groep met favorieten, die alleen ritwinnaar Daniel Martin en Jakob Fuglsang weg zagen rijden.

"Het lijkt erop dat ik bij de beste klimmers behoor in de Tour", aldus de Groninger. "Hoe ik heb afgezien vandaag, dan is de derde plek in het klassement een mooie beloning."

Het was een superzware dag, zo stelde Mollema. "Vanaf de start volle bak. Het is eigenlijk bijna nooit stil gevallen. Elke klim werd echt hard opgereden."

"Ik heb al veel rustdagen gehand in grote rondes, maar die van morgen is nog nooit zo goed uitgekomen."

Laurens ten Dam kwam ook in de groep van Mollema binnen en steeg naar de vierde plaats, achter geletruidrager Chris Froome, Alejandro Valverde en Mollema.

"We konden een Tour-rit winnen, als we het gat dicht hadden gereden", blikt Ten Dam terug op de finale, waarin er kansen waren voor Mollema via een eventuele sprint voor de ritzege. "Jammer dat die twee mannen wegbleven."

"Het gaat gewoon heel lekker. Houden zo", besloot de nieuwe nummer vier van het algemeen klassement, die profiteerde van het wegvallen van Richie Porte.


Misschien ook interessant: