Tour de France

Le Tour: 'Je moet de anderen ook laten winnen'

Photo:
© Jack Claassen

Photo:
© Jack Claassen

Peter Sagan greep net als zondag net naast de ritzege. De Slovaak zag er wel de humor van in. "Ik wou de fans verrassen met een nederlaag", zegt Sagan. Hij kan zich wel troosten met de groene trui. "Dat is mooi, maar ik houd de voeten op de grond."

Peter Sagan reageerde met een kwinkslag op zijn nederlaag in de sprint. "Iedereen is er al aan gewend dat ik altijd moet winnen, dus ik wou de fans eens verrassen", zegt de Slovaak van Cannondale.

"Ik ben hier ook wel tevreden mee, al ben ik natuurlijk ook wat ontgoocheld dat ik niet gewonnen heb. Maar je moet de anderen ook eens laten winnen hé”, lachte Sagan.

"Gerrans was vandaag gewoon sterker en ik ben blij met de groene trui. Ik moet duidelijk nog wat herstellen van de valpartij in de eerste rit."

"Tijdens de beklimmingen voelden mijn benen vermoeid aan. We moeten het nu dag per dag bekijken, er komen nog genoeg kansen. Ik hoop dat het beter zal gaan.”

Voor de groene trui heeft Sagan nu 17 punten meer dan Kittel. "Het is mooi om nu al zo’n voorsprong te hebben. Maar we hebben gezien dat je Tour na één val al voorbij kan zijn. We moeten dus met de voeten op de grond blijven en de concentratie behouden."


Misschien ook interessant: