Le Tour: AG2R en Sojasun rijden Tour met 9 Fransen

Photo:
© Jack Claassen

Photo:
© Jack Claassen

De Franse ploegen AG2R en Sojasun hebben iets gemeen wat hun ploeg voor de Tour betreft. De twee teams trekken met negen Fransen naar Corsica.

AG2R komt zaterdag aan de start van de Tour met negen Fransen. Jean-Christophe Péraud is de man van AG2R voor het klassement, maar ook Dupont en Gadret kunnen uitblinken in de bergen.

Met Samuel Dumoulin en Christophe Riblon heeft de Franse ploeg twee ex-ritwinnaars in de gelederen. Dumoulin won in 2008 een rit en Riblon won in 2010 op Ax 3 Domaines, de aankomst van de achtste rit dit jaar.
De negen namen van AG2R:

   Romain Bardet
   Maxime Bouet
   Samuel Dumoulin
   Hubert Dupont
   John Gadret
   Blel Kadri
   Sébastien Minard
   Jean-Christophe Péraud
   Christophe RiblonNet als AG2R bestaat ook de Tourploeg van Sojasun volledig uit Franse renners. De Franse ploeg kreeg een wildcard van de organisatie en wil dat vertrouwen terugbetalen met aanvallen.

"We hebben deze renners gekozen op basis van hun huidige vorm en hun aanvallende mentaliteit", zegt ploegleider Stéphane Heulot. "Ze beseffen dat de Tour geen gezondheidswandeling wordt."

De ploeg rekent vooral op Jonathan Hivert. De Fransman was dit jaar al goed voor de eindzege in de Ster van Bessèges en twee ritzeges in de Ruta del Sol (foto). Ook ex-ritwinnaar Brice Feillu mag naar de Tour.
De ploeg van Sojasun:

   Anthony Delaplace
   Julien El Farès
   Brice Feillu
   Jonathan Hivert
   Cyril Lemoine
   Jean-Marc Marino
   Maxime Mederel
   Julien Simon
   Alexis Vuillermoz


Misschien ook interessant: