Halle - Ingooigem

Dehaes sprint naar zege, Boonen geeft op

Photo:
© Jack Claassen

Photo:
© Jack Claassen

Kenny Dehaes heeft na een millimetersprint Halle-Ingooigem gewonnen. De renner van Lotto-Belisol klopte de Sloveen Luka Mezgec en Frans kampioen Nacer Bouhanni op de streep. Tom Boonen reed de laatste wedstrijd in zijn driekleur niet uit.

Kenny Dehaes boekte na de Trofeo Palma de Mallorca en de Handzame Classic zijn derde zege van het jaar.De sprinter dook uit de rug van Nacer Bouhanni, de winnaar van vorig jaar, en gooide zijn fiets net voor Luka Mezgec over de streep. Er kwam een fotofinish aan te pas.

"Ik was er toch vrij zeker van dat ik gewonnen had", zegt Dehaes. "Een sprinter heeft toch snel door dat hij de beste is."

"Ik hoop dat dit de wederopstanding is van Kenny Dehaes als sprinter. Ik moet de ploeg bedanken voor de Giro en de Ronde van Italië. Daar ben ik goed uitgekomen."

"Het BK? Ik moet het parcours nog eens goed bekijken. Wie weet kan ik voor een verrassing zorgen of misschien kan ik een ploegmaat een wederdienst doen."

Omega Pharma-Quick Step-renners Tom Boonen en Gianni Meersman hebben de finish niet bereikt.

Boonen was wel van plan om uit te rijden, maar had blijkbaar de Ronde van Zwitserland nog in de benen.

Boonen, die (voorlopig) zijn laatste wedstrijd in de nationale driekleur reed, kneep dus, net als zijn ploegmaat Meersman, uit voorzorg de remmen dicht. Ze spaarden zich met het oog op het BK van zondag in La Roche-en-Ardenne.

Ook Jürgen Roelandts gaf op. De renner van Lotto-Belisol had last van rugpijn.


Misschien ook interessant: