Le Tour: 'Ik wil mijn eerste gele trui in Corsica"'

In de Ster ZLM Toer hebben Mark Cavendish en André Greipel geen spurt gewonnen. Maar met het oog op de Tour - dat over minder dan twee weken begint - zit alles snor bij de twee, zo zeggen Omega Pharma-Quick Step en Lotto-Belisol. "Cavendish zal zelfs top zijn", verzekert Tom Steels.

Sportweekend ging de sfeer bij de spurters opsnuiven in de Ster ZLM Toer. Mark Cavendish won vorig jaar deze rittenkoers. Nu sloot de snelle Brit die af zonder zege, maar zorgen maakt hij zich allerminst. Cavendish is klaar voor de 100e Tour.In de eerste rit in Corsica wil hij schitteren. "Ik zou graag de gele trui dragen na die openingsetappe", zegt hij. "Van de drie grote rondes is de gele trui de enige die ik nog niet in mijn kast heb."

Cavendish voelt zich in zijn sas bij Omega Pharma-Quick Step. "Mijn ploegmaats zijn stuk voor stuk fantastische kerels. We zijn echt vrienden en dat is belangrijk, want ik presteer op emotie. Ik ben ontzettend blij dat ik deel uitmaak van deze ploeg."

Gert Steegmans is lid van de trein van Cavendish. "Ik ben er klaar voor", zegt hij. "Ik heb er in elk geval hard voor getraind. Hoeveel ritzeges we willen? We zullen beginnen met één. Daarna zien we wel wat volgt. De Tour is altijd druk en stress."

Ploegleider Tom Steels verzekert dat Cavendish top zal zijn. "Mark bewees in het verleden dat de Tour zijn ding is. Hij zal 300% gemotiveerd zijn. En ook de ploeg is klaar. Iedereen gaat door het vuur voor Cavendish. Door Mark kan iedereen dat tikkeltje meer."André Greipel is het speerpunt van Lotto-Belisol in de spurt. De Duitser is een ex-ploegmaat van Cavendish en kan niet wachten om de strijd aan te gaan in de Tour. Zijn ploegleider Bart Leysen heeft er alle vertrouwen in.

"Greipel toonde dat hij er staat, ook al won hij niet in de Ster ZLM, hij heeft vertrouwen getankt voor de Tour. Hij spurtte sterk en hield telkens Cavendish achter zich."

"Met Jürgen Roelandts en Marcel Sieberg is onze ploeg ook sterk in de breedte", vindt Leysen. "Roelandts viel vrijdag wel, maar zonder gevolgen. We zullen op onze mannen kunnen rekenen in de Tour. Daar ben ik zeker van."


Misschien ook interessant: