World Championship, Cyclo-cross, Elite

De Bie: 'Ik heb mijn twijfels over Boom'

Fidea-ploegleider Danny De Bie telt af naar het WK, op 1 februari in Hoogerheide. Hij schat de kansen van Kevin Pauwels en Bart Wellens in.

"Kevin Pauwels kende zondag in Roubaix een driedubbele slechte dag. Maar liever daar dan straks in Nederland", zegt Danny De Bie op de Fidea-site. Bart Wellens kon De Bie wel bekoren. "Zijn prestatie in Roubaix was mooi, zeker na de geboorte van zijn dochtertje. Lily kon geen betere "timing" kiezen. Wat me zeker pleziert, is Barts start. In het begin van het seizoen was zijn eerste ronde bijna voorpaginanieuws, vandaag is zijn start gewoon goed. Dat betekent dat zijn conditie goed is."

Danny De Bie heeft wel zijn twijfels over de conditie van dé favoriet voor Hoogerheide: wereldkampioen Lars Boom. "Hij blijft maar rondstrooien dat er geen haartje in de boter zit, maar volgens mij doet hij zich beter voor dan hij zich werkelijk voelt. In Roubaix zag je hem enkele keren aanzetten, maar hij kreeg niet echt een kloof", aldus De Bie.


Misschien ook interessant:

Reactions/comment:1552


Jeanneman

Published by: Jeanneman at 2009-01-24 11:47:10Maar toen hij weg was met Vervecken kon er niemand aanpikken. Totdat hij last met z'n voet kreeg. Reken maar dat Boom er zal staan.

Reply