Ster Elektrotoer

Kittel is Greipel en Cavendish te snel af

Photo:
© Team Argos Shimano

Photo:
© Team Argos Shimano

Marcel Kittel heeft zijn gram gehaald in de Ster ZLM Toer. De Duitser van Argos maakte in de massasprint het werk van zijn ploegmaats af. André Greipel en Mark Cavendish moesten tevreden zijn met de dichtste ereplaatsen. Kittel onttroont Robert Wagner als leider.

De renners moesten vandaag enkele hellingen uit de Amstel Gold Race bedwingen. Onder meer de Cauberg en de Eyserbosweg nodigden uit om aan te vallen en acht renners, met de Belg Yves Lampaert namen de handschoen op.

Voor Martijn Keizer ging het nog niet snel genoeg en de Nederlander van Vacansoleil ging solo door en hield daar de bergtrui aan over. Nog voor de echte finale werd Keizer weer gegrepen door zijn zeven kompanen.

Lotto-Belisol, Omega Pharma-Quick Step, Argos en Blanco rekenden op een massasprint en 10 kilometer voor de finish werden de laatste vluchters, onder wie Lampaert, gegrepen.

Net voor de slotkilometer gingen enkele renners van Argos en Lotto-Belisol tegen de grond, maar de sprinters bleven overeind. In de straten van Buchten was Kittel de snelste, voor Greipel en Cavendish. Dankzij de bonificatieseconden is Kittel ook de nieuwe leider.


Misschien ook interessant: