Tour de Suisse

Démare is snelste in hectische sprint

Photo: courtesy
Jack Claassen

Photo: courtesy
Jack Claassen

Arnaud Démare heeft de vierde rit in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De jonge Fransman klopte Matthew Goss in een hectische massasprint. Tom Boonen raakte ingesloten, Mathias Frank blijft leider.

Olivier Kaisen voelde zich goed en trok met oudgediende Jens Voigt en Robert Vrecer, een Sloveen van Euskaltel, ten aanval. Van het peloton mochten ze met een voorsprong over de twee beklimmingen van tweede categorie fietsen.

Maar het peloton, en dan vooral de BMC-ploeg van leider Mathias Frank en de Cannondale-ploeg van Peter Sagan, hielden de touwtjes stevig in handen en lieten de voorsprong niet groter worden dan ruim vier minuten.

Op de tweede col van tweede categorie, in de laatste 50 kilometer al, moest Kaisen zijn medevluchters laten rijden. Voigt nam Vrecer op sleeptouw en nam het laatste colletje, van vierde categorie, voor zijn rekening.

Op 20 kilometer van de finish volgde het peloton op anderhalve minuut van het duo, maar de spurt zat er aan te komen. Sagan en Tom Boonen lieten hun ploegen werken en kozen al positie.

Voigt probeerde het nog solo, maar hij werd op tijd ingerekend. In de hectische slotfase raakte Boonen ingesloten, de Belgische kampioen speelde geen rol in de sprint.

Net voor de laatste bocht (op 150 meter van de finish) sloeg Démare zijn slag. Hij wurmde zich door een klein gaatje en ging vol aan en hield de jump van Goss af. Jens Debusschere was eerste Belg op de achtste plaats.


Misschien ook interessant: